Soirées chansons

cursus Frans voor volwassenen en scholieren

Regelmatig komt er een professionele pianiste op de tables d'hôte.
Wanneer men wil, kan men, met pianobegeleiding, een chanson zingen.
(Men kan ook een Frans gedicht laten horen of een Franse tekst voorlezen)

Mirella is een bijzondere gastvrouw, met een groot hart, die vanuit dat hart ook "open" is naar haar gasten. De apéritifs dînatoires zijn dan ook altijd meer dan de moeite waard: Ze weet iedere keer opnieuw boeiende mensen uit te nodigen, die door haar verwend worden met de heerlijkste quiches, salades en Franse kazen, al dan niet voorafgegaan door muziek, zang of poëzie. Aangezien de voertaal Frans is, waan je je een avond lang in la douce France. Een aanrader!
Marguerite, habituée van de apéritifs dînatoires

En tant que professeur de français au lycée et invité régulier de ces soirées musicales, j'en apprécie surtout l'ambiance conviviale et chaleureuse. Parler français dans une atmosphère décontractée est un autre atout de ces soirées.
Robert Bödicker, prof de français au Pieter Nieuwland Collège

Bij Mirella gaat Frans leren zónder inspanning en mét plezier. In een ontspannen, ongedwongen ambiance leer je het Frans spelenderwijs en begeleid met smakelijke amuses.
Exceptionnel !

Bert, oud-leerling en habitué van de table d'hôte en de apéritifs dînatoires

Chez Mirella on est bien. Son appartement respire une joie de vivre, que l'on ramène après. On y mange, on y parle (en français et sans gêne, je vous assure), on y chante !
Depuis des années j'ai l'honneur d'assister à ces soirées; parfois comme professeur de français, parfois comme "chanteuse". Un vrai échange avec des gens sympathiques.
Merci Mirella !

Edith, professeur de français et chanteuse

Al weer enige jaren volg ik met plezier een cursus Frans bij Mirella. Heel gezellig en ik heb er veel baat bij, daar wij in Frankrijk een huisje hebben gekocht, daarna verkocht en weer een ander huisje hebben gekocht. Inmiddels werpen de lessen van Mirella hun vruchten af. Wij kunnen het zonder tolk regelen. De normale bureaucratie kom je natuurlijk wel tegen, maar goed, ook dat kunnen wij met ons Frans redelijk ondervangen. Wat heel leuk heeft bijgedragen aan ons Frans zijn de "tables d'hôte".
Daar verheug ik me elke keer weer op. Leerlingen en professioneel Frans sprekende mensen hebben samen een ontzettend leuke avond. Mirella is op en top gastvrouw. Hapjes en drankjes, maar afhankelijk wat voor avond ook heerlijke maaltijden met een goed glas wijn, waar alleen Frans gesproken mag worden. En dat is het goede. JE MOET DUS!! Gelukkig weet Mirella altijd gelijkgestemden bij elkaar te zetten. Je hoeft je niet te schamen als het nog niet goed gaat, want bij anderen is dat dan meestal ook het geval. Ben je een gevorderde dan wordt daar ook rekening mee gehouden. En meestal klikt het zo leuk, dat er zelfs vriendschappen uit voortvloeien.
Maar ook nodigt Mirella wel eens een muzikant uit of musiceren de leerlingen zelf. En dan natuurlijk Franse chansons, gedichten enz. Ik kan het iedereen aanbevelen, die de Franse taal een warm hart toedraagt!!

Dicky, leerling

terug naar startpagina